Ai avut o grămadă de incidente în trafic? Primeşti claxoane şi nu ai habar de ce? Alţi şoferi te apostrofează? Eşti cumva Berbec? Avem lista celor mai buni şoferi în funcţie de zodie.
 
Zodia ne influenţează comportamentul şi în trafic. O companie de asigurări din Marea Britanie, Insurify, a făcut lista celor mai buni şoferi în funcţie de data naşterii. Concluziile îi sperie pe cei născuţi în martie şi în iulie. Şoferii implicaţi în cele mai multe accidente sunt Berbeci. Tot ei sunt cei care iau şi cele mai multe amenzi pentru depăşirea vitezei legale. Capricornii au primit pedepse pentru conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise, în timp ce Racii conduc clasamentul la capitolul “permise suspendate”.
 
Iată topul celor mai buni şoferi, în funcţie de zodie.
 
12. Berbec
 
11. Capricorn
 
10 şi 9. Taur şi Rac
 
8. Săgetător
 
7. Balanţă
 
6 şi 5. Scorpion şi Gemeni
 
4. Fecioară
 
3 şi 2. Vărsător şi Peşti
 
1. Leu
 
Cum a fost realizat clasamentul?
 
Compania de asigurări a luat în calcul informaţiile furnizate de baza sa de date, în care sunt înscrişi nu mai puţin de 1,6 milioane de şoferi. Aceştia furnizează informaţii referitoare la istoricul lor ca şoferi, tipul maşinii pe care o asigură, locaţia şi alte informaţii personale, pentru a obţine cotaţii exacte pentru poliţa de asigurare.
 
Echipa Insurify a analizat comportamentul şoferilor ţinând cont de amenzi pentru viteză, accidente, condus sub influenţa alcoolului sau a subtanţelor interzise şi suspendarea permisului, pe o perioadă de şapte ani. Compania de asigurări a verificat apoi data naşterii şoferilor, pentru a afla zodiile care sunt cel mai des implicate în incidente neplăcute şi cele care reuşesc să se ţină departe de accidente.
 
 
 
 
Sursa: www.missauto.ro