Premierul Greciei a anunţat că a fost luată decizia instituirii unui lockdown total în Atena, dar şi alte regiuni de lângă Capitală, pentru a limita răspândirea cazurilor de COVID-19 şi pentru a ridica presiunea asupra sistemului sanitar. În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după două luni.

 

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, precizează că noile restricţii sunt necesare pentru că medicii şi serviciile din spitale să nu ajungă la un pas de colaps, relatează Reuters.

 

Care sunt noile măsuri de restricţie din Atena?

 

Noile măsuri de restricţie de la Atena, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării de 11 milioane de locuitori, constă în închiderea magazinelor neesenţiale şi a şcolilor de la 11 februarie, până la sfârşitul lunii, a afirmat Mitsotakis într-un discurs televizat către naţiune.

 

"Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice", a declarat Mitsotakis.

 

"Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide", a subliniat el, evocând "creşterea numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea".

 

Ce instituţii importante vor fi închise în perioada de lockdown?

 

În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după ce au fost închise timp de două luni, mai notează sursa citată, potrivit Agerpres.

 

Televiziunea publică ERT a anunţat că bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină, se vor închide şi ele.

 

Autorităţile elene au anunţat marţi 1.526 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2, mai mult decât dublul înregistrat în ziua anterioară, iar jumătate dintre ele în zona mai mare a Atenei. Numărul de decese din cauza Coronavirusului a ajuns până acum în Grecia la 6.017.

 

 

 

 

 

sursa: www.stirilekanald.ro