Malta este o destinaţie de vacanţă superbă, iar ofertele agenţiilor de turism o fac din ce în ce mai accesibilă iubitorilor de călătorii. Pe superba insulă te poţi distra de minune fără să cheltui bani!

Participă la festas!

Maltezilor le place să petreacă şi profită de orice ocazie. Fiecare localitate are un sfânt protector, care este celebrat într-o anumită zi a anului, aşa că nu trece săptămână fără vreo petrecere pe insulă. În ziua de dinainte de hram, străzile aşezării respective sunt îmbodobite cu steaguri colorate şi lampioane, iar seara au loc spectacole cu focuri de artificii. Toată lumea sărbătoreşte cu mâncare tradiţională şi multă muzică. A doua zi, dimineaţa are loc slujba urmată de o procesiune închinată sfântului patron al oraşului. Festas, aceste sărbători religioase, sunt o parte importanta a culturii malteze şi turiştii sunt întotdeauna primiţi cu braţele deschise şi invitati să li se alăture localnicilor.

Hoinăreşte prin „Oraşul tăcut"

Fă cunoştinţă cu farmecul maltez adevărat, tradiţional, vizitând Mdina, fosta capitală a insulei. Labirintul de străzi înguste emană un farmec aparte, iar aerul medieval care te înconjoară îţi dă senzaţia unei întoarceri în timp, departe de lumea modernă.

Sfat! Chiar dacă biletul de intrare la Palazzo Falson (cea mai veche clădire din Mdina) costă 10 euro, bogăţia de comori ascunsă în spatele uşilor palatului din secolul al XIII-lea merită toţi banii.

Miracolul de la Mosta

Vizitează Domul Mostra, construit în 1860, despre care se spune că ar fi al patrulea dom ca mărime din lume şi că ar fi locul în care s-a produs un miracol. În cel de-al Doilea Razboi Mondial o bombă a trecut prin acoperişul domului şi a căzut în mijlocul bisericii, fără să explodeze, salvând astfel viaţa celor peste trei sute de credincioşi care asistau la slujbă. Miracolul este sărbătorit şi astăzi de localnici, şi o bombă asemănătoare este expusă într-un mic muzeu aflat chiar lângă biserică.

Explorează frumuseţea sălbatică

Departe de oraşe, în Malta sunt peisaje rurale care par neatinse de mâna omului şi abia aşteaptă să fie descoperite. O drumeţie prin aceste zone poate fi o experienţă captivantă, poţi găsi ferme, situri preistorice, capele ascunse în peşteri şi locuri de ]ntâlnire secrete dar şi peisaje de-o rară frumuseţe.

Experienţe artistice

Deşi prelucrarea sticlei este un meşteşug relativ nou în Malta, el este îndrăgit de localnici şi de turişti. La fabrica de sticlă Mdina din Ta'Qali Craft Village poţi vedea măiestria sticlarilor care suflă în sticla fierbinte, transformând ghemul de foc în obecte deosebit de frumoase. La Ta'Qali Craft Village vei vedea alte obiecte tradiţionale realizate de artiştii locali, cum ar fi ceramică, bijuterii de aur şi argint lucrate în filigran sau faimoasa dantelă.