Circulaţia între cele 20 de regiuni ale ţării rămâne interzisă până pe 15 ianuarie, cu excepţia deplasărilor în interes de serviciu, sănătate sau situaţii de urgenţă.

 

Barurile şi restaurantele rămân închise până la începutul săptămânii viitoare. Guvernul a decis, de asemenea, să amâne redeschiderea liceelor ​​la 50% din capacitate. Unele regiuni, inclusiv nordul Veneto, au decis să amâne redeschiderea şcolilor până pe 31 ianuarie. Totodată, staţiunile de schi rămân închise până pe 18 ianuarie.

 

Pe perioada sărbătorilor de iarnă italienii s-au aflat în carantină naţională strictă, nefiindu-le permis să-şi părăsească casele fără o justificare. Restricţiile ar fi trebuit să expire joi, însă guvernul a decis prelungirea lor, urmând ca de săptămâna viitoare să se revină la vechiul sistem de restricţii, pe trei niveluri, cu impunerea lor la nivel local.

 

Numărul cazurilor zilnice a scăzut de la aproximativ 40.000 pe zi, la mijlocul lunii noiembrie la mai puţin de 20.000 în prezent, însă rata de infectare rămâne oscilantă.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro