După ce a scăzut calitatea fluxurilor video pe care le oferă abonaţilor la nivel global, Netflix a decis acum anularea tuturor restricţiilor legate de streaming.

 

La scurt timp după începerea pandemiei şi iniţierea stării de urgenţă, cei de la Netflix au luat o decizie un pic ciudată. Au anunţat la momentul respectiv că întreaga lor librărie de conţinut nu va mai fi disponibilă la acelaşi nivel de calitate cu care erau obişnuiţi abonaţii.

 

Motivul citat atunci de companie pentru decizia radicală avea legătură cu presiunea globală asupra infrastructurii de internet. Este important de reţinut că foarte mulţi oameni au stat pe internet în pandemie pentru a a-şi desfăşura activitatea legată de muncă, iar copii au petrecut timp în cursuri online. În acest context, directorii Netflix s-au gândit că ar fi aiurea ca pretenţiile legate de streaming să afecteze buna desfăşurare a activităţilor mult mai utile din confortul căminului.

 

Partea bună este că Netflix a revenit acum asupra deciziei respective în întregul teritoriu european. Dintr-un punct de vedere, lucrurile se pare că revin la normal. Ca urmare, filmele şi serialele pe care obişnuieşti să le consumi de pe internet se vor vedea un pic mai bine de acum înainte. Mai precis, se vor vedea exact la fel ca înainte de pandemie.

 

Conform statisticilor legate de conexiunile la internet, presiunea pe infrastructura online a scăzut mult în ultimele săptămâni, iar acest gest al oficialilor Netflix era previzibil. Mulţi oameni se pare că au revenit la muncă sau, pur şi simplu, şi-au micşorat de bună voie cantitatea de timp pe care o petrec pe internet. În consecinţă, vei putea vedea din nou filme şi seriale la rezoluţie 4K pe cel mai popular serviciu de streaming. În plus, chiar şi clipurile la rezoluţii mai mici precum Full HD sau 720p se vor vedea un pic mai bine în următoarele zile, datorită măririi fluxului de date pe secundă (bitrate). Implementarea schimbări la nivel tuturor ţărilor din Europa nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână.

 

 

Sursa: www.playtech.ro