Produsele vegetale în starea lor naturală, neprocesate, sunt extrem de sănătoase pentru organism, după cum arată toate studiile din domeniul medical. Pe lângă legume, care ar trebui să reprezinte principalele alimente, fructele sunt esenţiale pentru a oferi corpului uman toate vitaminele şi alte elemente vitale pentru funcţionarea corectă a tuturor proceselor din organism.

Fructele sunt nu doar hrănitoare, ci şi foarte gustoase. Fiecare îşi poate alege fructele preferate, însă ideal este să fie consumate fructe cât mai variate, pentru că acestea conţin diferite elemente benefice. Se recomandă de fapt să alegem fructe din toate culorile curcubeului.

Fructele sunt mereu ilustrate în contexte pozitive, de obicei şi în forme de divertisment de toate tipurile. Pasionaţii de jocuri de păcănele, atât de populare în ţara noastră, sunt obişnuiţi cu sloturile cu fructe. Se pot juca sloturi online cu fructe, fel de fel de variante de jocuri cu fructe există şi pentru jocul pe smartphone sau tabletă, toate fiind disponibile la aceasta adresa de internet: casino.netbet.ro/sloturi

Iată mai jos 5 fructe pe care trebuie să le incluzi cât mai des în alimentaţie, graţie beneficiilor acestora pentru sănătatea ta:

1. Lămâile

Considerate unele dintre cele mai sănătoase fructe, lămâile sunt bogate în antioxidanţi esenţiali pentru sănătate. Se ştie de exemplu despre conţinutul foarte mare de Vitamina C. Se poate estima că sucul de la o lămâie mică furnizează peste o treime din doza zilnică recomandată de Vitamina C pentru un adult. Lămâile conţin chiar şi acid folic, pectină şi potasiu. În ansamblu, consumul de lămâi ajută sistemul imunitar, poate reduce durata răcelilor şi acţionează benefic în multe afecţiuni.

2. Fructele Grapefruit

Iată un alt reprezentant al categoriei de citrice. Grapefruitul punctează de asemenea la partea de Vitamina C, dar oferă şi Vitamina A, fibre, potasiu şi alte substanţe benefice. Aceste fructe sunt recomandate în diverse tratamente, având o mulţime de acţiuni în favoarea sănătăţii umane. Chiar dacă gustul nu este pe placul tuturor, merită obişnuite papilele gustative cu senzaţia de gust amărui.

3. Căpşunile

Din nou despre vitamina C: se pare că 100 de grade de căpşuni oferă aproape întreaga doză zilnică recomandată unui adult! În plus, căpşunile sunt bogate în fibre, acid elagic, quercetina,  kaempferol. Studiile arată acţiune favorabilă în lupta cu multe boli. Căpşunele sunt permise şi multor diabetici, căci fructoza conţinută nu necesita metabolizarea de insulină.

4. Portocalele

Pentru foarte multe persoane, portocalele reprezintă fructele preferate. Acestea nu sunt doar gustoase, ci şi foarte sănătoase. Ajută chiar şi la sănătatea cerebrală şi la sănătatea inimii, existând diverse studii disponibile online. Multe alte beneficii pot fi identificate în consumul de portocale - fructele propriu-zise (fără coajă) sau sub formă de suc fresh.

5. Afinele

La fel ca multe alte fructe de pădure, afinele sunt considerate superalimente. Conţin antioxidanţi, vitaminele K, E şi B. Ajută inclusiv la sănătatea pielii. Multe studii arată că afinele contribuie chiar şi la prevenirea cancerului, căci acidul folic previne apariţia celulelor canceroase, în timp ce antioxidanţii luptă cu radicalii liberi şi eventuale inflamaţii.