Câteva fructe au fost depistate ca fiind foarte periculoase. Acestea au fost găsite într-un lanţ de hipermarketuri din România. Clienţilor care le-au cumpărat în perioada le este sugerat să nu le consume.

Un lot de fructe au fost retrase de la comercializare după ce s-au depistat a fi extrem de periculoase pentru consumatori. Asociaţia Pro Consumatori a cerut iniţial retragerea de pe piaţă a unui soi de mere care au fost vândute într-un hipermarket din Capitală, după ce s-a constatat că sunt acoperite cu un strat de ceară care nu poate fi identificat. Specialiştii susţin că învelişul neindentificat poate provoca alergii puternice în cazul persoanelor mai sensibile. Merele în cauză au fost importate din Italia şi au fost puse la vânzare cu 9.99 de lei/kg.

Acestea fac parte din soiul Red Delicios şi erau acoperite cu un strat subţire de ceară a cărei provenienţă nu este cunoscută încă. Ambalajul acestora arăta menţiunea „produse ceruite”, spun reprezentanţii APC, dar nu se specifică tipul de ceară sau dacă este comestibilă sau nu. „Prin răzuirea unui măr din lotul respectiv cu o lamă de cuţit s-a constatat existenţa ceruirii, fără a se putea identifica tipul de ceară, acest lucru fiind posibil doar printr-o analiză de laborator, operaţie care nu mai este posibilă în următoarele 5 zile”, spun cei de la Asociaţia Pro Consumatori.