Românii nu stau deloc bine cu alimentaţia! Pe lângă faptul că de cele mai multe ori majoritatea dau greş atunci când vine vorba despre masa de prânz sau cină, din cauza programului încărcat. Prima şi cea mai importantă masă a zilei este şi ea încununată de greşeli. Care sunt alimentele nocive pe care mulţi le mănâncă dimineaţa?

 

Alimente nocive dacă la mănânci la micul dejun

Ritmul alert din vremurile noastre ne insuflă o indulgenţă aparte atunci când vine vorba chiar şi de cele mai importante lucruri precum alimentaţia. Din păcate, chiar şi fructele, legumele şi carnea de pui sau vită au devenit mai puţin hrănitoare precum erau odată, dar totuşi rămân de bază într-un stil de viaţă care să-ţi satisfacă nevoile din punct de vedere fizic pe durata unei întregi zile.

 

Deseori românii şi nu numai fentează direcţia şi au senzaţia că o alegere nesănătoasă precum fast-food-ul în pauza de prânz de la muncă ori când vii obosit seara din ultimul schimb nu va conta, dar nu este aşa. Fiecare masă contează, mai cu seamă prima, cea care îţi dă aportul pentru viitoarele acţiuni şi care-ţi începe ziua cu bine. Toţi nutriţioniştii recomandă ca micul dejun să fie unul consistent, aceasta fiind ca un soi de regulă de aur a alimentaţiei sănătoase. Totuşi, există cinci alimente pe care trebuie să le faci dispărute în această parte a zilei.

 

Ce să elimini de la prima masă a zilei?

Iaurt

Este extrem de consumat de oameni şi mai ales la micul dejun, dar ceea ce nu ştiu mulţi este că e plin de bacterii lactice care îşi pierd proprietăţile dacă este consumat la prima masă. Dacă e consumat gol, sucurile gastrice vor distruge acidul lactic din iaurt. Este recomandat ca acesta să fie consumat simplu la câteva ore după micul dejun, ca gustare, ori alăturat cu alte ingrediente care sunt pe gustul tău.

 

Roşii

Sunt nelipsite de pe mesele românilor, mai ales consumate simple, alături de brânzeturi tradiţionale şi ceapă, atât la micul dejun, cât şi la prânz sau cină. Sunt bogate în nutrienţi şi vitamine şi conţin acid tanic, substanţă care creşte aciditatea în stomac. Acest lucru este nerecomandat celor care suferă de ulcer sau se confruntă cu probleme de reflux esofagian ori chiar oamenilor care se balonează rapid.

 

Mâncăruri picante

Românii adoră condimentele! Toutşi, ar fi bine să nu consumi ardei iuţi, ghimbir sau usturoi încă de la orele dimineţii. Mâncate pe stomacul gol, acestea creează aciditate, arsuri, balonare şi crampe abdominale. Le poţi lăsa cu succes până la a doua sau chiar a treia masă.

 

Sucuri carbogazoase

Conţin mult zahăr, iar dimineaţa fac mai mult rău decât fac de obicei pentru că pot crea arsuri stomacale, balonare şi consumate ani la rând în stilul acesta chiar şi cancer esofagian.

 

Dulciuri

Se spune că este de preferat să mănânci dulciurile poftite dimineaţa pentru că se digeră mai uşor tocmai că au timp pe parcursul zilei. Cu toate astea, energizarea rapidă are şi ea nişte costuri. Când zahărul ajunge în stomacul gol, corpul uman nu poate să secrete suficientă insulină pentru a menţine un nivel normal în sânge.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro