Există diete populare care nu recomandă consumul de mere din cauza numărului mare de carbohidraţi. Totuşi a existat credinţa că merele nu ne pot ajuta să pierdem în greutate. Dar, conform specialiştilor, este complet greşită. De fapt, merele sunt cu adevărat unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem mânca. Nutriţioniştii spun că ar trebui să fie absolut o parte regulată a planului de alimentaţie sănătoasă.

 

Merele ne pot ajuta să pierdem în greutate

Principalul secret pentru a pierde în greutate este de a te face să te simţi sătul. Poate că acest lucru nu pare ceva pentru care ar trebui să te străduieşti, dar este adevărat.

 

Umplerea corectă a organismului cu grăsimi mai puţin calorice, proteine, carbohidraţi complecşi şi alimente bogate în fibre te va face să te simţi sătulă ore întregi. Merele se încadrează cu uşurinţă în acest stil de alimentaţie.

 

„Merele sunt bogate în fibre, antioxidanţi şi sărace în calorii, ceea ce face din ele o gustare săţioasă şi perfectă pentru pierderea în greutate. Fibrele din măr sunt bogate.

 

Merele feliate au, de asemenea, un gust grozav atunci când sunt adăugate în fulgii de ovăz înainte de a fi gătite.”, spun specialiştii în nutriţie.

 

Nu sunteţi sigur cum funcţionează această metodă?  Iată ce să mănânci într-o zi pentru a conduce la cea mai mare pierdere în greutate, potrivit unui dietetician.

 

Merele sunt sărace în calorii

Merele sunt bogate în fibre şi sărace în calorii, ceea ce le face excelente pentru pierderea în greutate. Mâncând fructe precum merele în loc de produse de patiserie bogate în calorii, veţi fi pe drumul spre o greutate sănătoasă, spun nutriţioniştii.

 

Chiar dacă nu sunt menite să fie consumate ca o masă, merele pot face parte dintr-o dietă echilibrată şi sănătoasă. Să slăbeşti este la fel de simplu ca şi cum ţi-ai restrânge aportul caloric, mai degrabă arzi mai multe calorii decât consumi.

 

Merele sunt bogate în apă, în timp ce au un conţinut scăzut de calorii în general. Acesta este un fruct pe care doriţi să îl consumaţi ca gustare. Conţinutul său ridicat de apă vă va menţine sătul pentru mai mult timp, astfel încât să vă puteţi limita aportul caloric.

 

Sunt bogate în fibre

Nutriţioniştii mai spun că merele ne pot ajuta să pierdem în greutate folosindu-le ca o alegere sănătoasă, bogată în carbohidraţi cu fibre, în cadrul stilului dumneavoastră de viaţă. Este recomandat să includem alimente bogate în carbohidraţi cu conţinut ridicat de fibre, cum ar fi merele.

 

Fructele mai oferă, de asemenea, o satisfacţie dulce cu proteine şi grăsimi. Acest lucru poate ajuta la saţietate pentru a ajuta la minimizarea supraalimentării şi, la rândul său, la promovarea pierderii în greutate, mai spun specialiştii.

 

Merele îţi dau acea satisfacţie „crocantă”

Dacă ai poftă de chipsuri crocante ca o gustare de după-amiază, nutriţioniştii recomandă să le nlocuim cu un măr. Vom obţine în continuare acel factor de crocant satisfăcător fără toate caloriile goale adăugate.

 

„Merele sunt o gustare populară pentru că ai parte de acel crocant satisfăcător atunci când le mănânci”, spun dieteticienii. La doar 72 de calorii pentru un măr mediu, obţineţi 3 grame de fibre dietetice pentru a vă ajuta să vă menţineţi satisfăcut.

 

Dacă asociem un măr cu nişte proteine din unt de nuci, nuci sau brânză, vom avea o gustare satisfăcătoare care să ne ţină până la cină.

 

Concluzia este că trebuie să profităm din plin de mere

Merele sunt cu adevărat unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem mânca. Între conţinutul ridicat de fibre, carbohidraţii complecşi şi toţi acei micronutrienţi şi antioxidanţi, merele pot face minuni.

 

În plus, sunt în mod natural dulci datorită fructozei, rămânând în acelaşi timp sub 100 de calorii. Cel mai bun mod de a ne bucura de merele proaspete este asociindu-le cu o altă componentă săţioasă. Astfel vom menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă şi mai lungă de timp.

 

În timp ce mâncatul unui măr cu unt de arahide este o gustare obişnuită, nu trebuie să fie singurul mod în care ne bucurăm de consumul unui măr. Mai sunt şi alte câteva moduri inteligente de a profita la maximum de consumul de mere care ne pot ajuta în continuare să slăbim.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro