O sticlă de vin desfăcută îşi păstrează aroma degajată de faimoasa licoare timp de şase ore. După trei zile vom observa că îşi schimbă aroma şi va avea un gust nu tocmai plăcut. Trebuie să ştim că există şi vinuri a căror aromă poate să reziste şi aproximativ o lună în frigider.
În momentul în care deschidem o sticlă de vin şi consumăm din ea trebuie să ştim că aerul va elibera aromele pentru papilele gustative. Chiar dacă suntem convinşi că îşi va păstra gustul dacă îi punem dopul vom observa că după 2 sau 3 trei zile îşi va schimba total gustul.
„Vinul desfăcut şi neconsumat îşi schimbă gustul şi pierde din aromă, iar în câteva zile va avea un gust nu tocmai plăcut. După 2 sau 3 zile nu mai este bun nici pentru gătit pentru că toate aromele sunt distruse. Dacă vrem să bem un vin de calitate trebuie să ştim că trebuie să fie depozitat într-o cramă în poziţie orizonată, iar licoarea trebuie să atingă dopul pentru ca acesta să nu se usuce“, a precizat Marinela Turcu, specialist enogastronomică.
Cât timp rezistă vinul după ce l-am desfăcut:
- Vinul desfăcut îşi pierde gustul şi aromele delicate şi rămâne ca un miros ca de oţet. Atunci este bină să ştim că licoarea s-a stricat şi nu mai poate să fie folosită nici la mâncare.
- Vinul spumant are cea mai scurtă durată de viaţă pentru că îşi pierde rapid din acid. Poate să fie păstrat maximum trei zile în frigider, iar imediat după ce ai turnat un pahar este bine să îi punem dopul de fiecare dată.
- Vinurile albe, dulci, rose, pot fi consumate maxim o săptămână dacă sunt ţinute în frigider. Trebuie pus neapărat un dop de plută, însă vom observa că îşi scimbă gustul după prima zi.
- Vinurile albe sunt cele mai corpolente şi pot fi ţinute în frigider cu dop de plută maxim 5 zile. Au mai puţină aciditate şi îşi schimbă imediat gustul.
-Vinurile roşii trebuiesc ţinute neapărat într-un loc întunecat şi răcoros cu un dop de plută. Cu cât au un grad de tanim mai ridicat cu atât vor rezista mai mult. Specialiştii au mai precizat că sunt şi vinuri care rezistă până la 28 de zile cu un dop de plută. Cele care conţin zahăr au o durată de viaţă de 28 de zile, iar dacă sunt ferite de lumină vom observa că în această perioadă gustul va fi la fel ca în prima zi atunci când am deschis sticla.
În cât timp putem consuma o sticlă de vin pe care am desfăcut-o
23 aprilie 2018
(221 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Supa crema de ciuperci
(8 noiembrie 2013)
350 vizualizări
Care sunt alimentele care ne îmbolnăvesc. Doctorul Mencinicopschi spulberă mituri
(11 august 2019)
330 vizualizări
Beneficiile somonului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
694 vizualizări
Originea sarmalelor– motiv de dispută în Europa
(16 iulie 2015)
706 vizualizări
Alimentul toxic din bucataria romanilor. Foarte multe gospodine NU stiu cat e de periculos
(21 octombrie 2020)
224 vizualizări
Magazinele din România, invadate de brânză fără lapte
(30 ianuarie 2015)
215 vizualizări
Alimentele banale care devin toxice in cateva minute. Greseala pe care o fac multe gospodine
(10 noiembrie 2020)
146 vizualizări
Fructul zeilor
(27 decembrie 2013)
702 vizualizări
Un mic dejun sănătos
(8 iulie 2013 - Clara ION)
151 vizualizări
Ce mâncăm la birou?
(18 iulie 2013 - Clara ION)
171 vizualizări
Singurul aliment la care să nu renunţi niciodată dacă vrei să slăbeşti
(2 martie 2017)
420 vizualizări
Cât timp rezistă carnea de porc la congelator. Greşeala care trebuie evitată
(18 noiembrie 2022)
688 vizualizări
Alimentul miraculos care scoate grasimea din sange. Trebuie neaparat sa il ai in casa
(2 decembrie 2020)
370 vizualizări
Zece sfaturi ale nutriţioniştilor pentru a mânca un grătar sănătos
(30 iunie 2015)
123 vizualizări
Caşcaval pane
(26 octombrie 2013)
687 vizualizări
Avantajele consumului de mere
(16 iulie 2013 - Clara ION)
213 vizualizări
Stufat de peşte
(4 aprilie 2015)
535 vizualizări
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Dacă ai jucat vreodată un slot și te-ai întrebat „Ce caută lămâia asta aici?”, nu
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole


























