Ouăle de găină sunt adevărate comori de energie, conţinând aproape toate vitaminele importante, numeroase minerale, precum şi proteine preţioase, relatează 20minutes.ch.

Nutrienţi se găsesc şi în albuş, însă gălbenuşul conţine cantităţi mai mari. Valorile nutritive nu se schimbă, indiferent dacă oul este crud sau pregătit termic. Există totuşi un avantaj în cazul ouălor preparate: ouăle crude consumate în cantitate mare pot împiedica absorbţia de către piele a biotinei, vitamină esenţială pentru piele şi păr.

Unele persoane preferă ouăle cu coajă brună, pe care le consideră mai bune pentru sănătate. Această idee este total lipsită de temei deoarece culoarea nu are nimic de-a face cu calitatea, ci depinde de genele fiecărei găini şi de rasa păsării.

Timp de mulţi ani s-a afirmat că nu trebuie consumate mai mult de două ouă pe săptămână pentru a nu mări cantitatea de colesterol din sânge. Deşi acest mit a fost demolat acum circa 30 de ani, ideea persistă încă.

Contrar grăsimilor de origine animală, nivelul ridicat de colesterol din ouă nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sânge.