Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind problema lipsei apei calde şi căldurii în Capitală, potrivit unui comunicat al instituţiei transmis, marţi, Agerpres.

 

“Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din numeroase articole de presă despre lipsa apei calde şi a căldurii în toate sectoarele din Bucureşti. Având în vedere că problema lipsei apei calde şi a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum şi la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condiţiilor de trai normale în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja”, a precizat Avocatul Poporului.

 

Nicuşor Dan: 20 de milioane de lei - fonduri suplimentare pentru reparaţii la reţeaua de termoficare

 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că Municipalitatea va beneficia de 20 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru intervenţiile necesare în această iarnă, în urma avariilor de la reţeaua de termoficare.

 

“20 de milioane de lei. E vorba de bani care vin la primărie, primăria îi dă la Termoenergetica - fostul RADET. Termoenergetica are deja contracte cu operatori privaţi, exact pentru mentenanţa reţelei de transport a agentului termic şi banii aceştia vor fi folosiţi pentru a interveni mai repede la avarii”, a arătat Nicuşor Dan.

 

l a menţionat că banii vor fi utilizaţi pentru reparaţii minore, în urma avariilor şi că nu este vorba despre intervenţii majore.

 

“Nu poţi să înlocuieşti o sută de metri de conductă, pentru că laşi un număr de blocuri, o săptămână-două, fără apă caldă, ceea ce nu se poate iarna. Vara se poate, oamenii înţeleg că ai de făcut nişte lucrări, dar iarna nu se poate”, a spus Nicuşor Dan, la Palatul Victoria.

 

Conform edilului general, în această iarnă ar urma să se producă sute de avarii la reţeaua de termoficare, de ordinul a 10 - 20 zilnic.

 

″Într-un an - date oficiale - noi am avut 1.700 de avarii - în cursul anului 2019. Acum, acest indicator al apei de adaos ne spune că suntem cu 50% mai rău decât în 2019. Deci, în iarna asta o să avem din nou sute de avarii, de ordinul 10 - 15 - 20 pe zi. Chestiunea este că, existând mai multe echipe, o să intervenim la avarii mai repede. Şi, mai mult, în anumite zone pe care le ştim că au probleme putem să intervenim preventiv. Acesta este pasul înainte pe care l-am făcut”, a subliniat Nicuşor Dan.

 

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aloca fondurile necesare pentru suplimentarea la nivelul Capitalei a echipelor de intervenţie implicate în mentenanţa reţelelor de distribuţie de apă caldă şi căldură pentru a scurta timpul în care bucureştenii sunt lipsiţi de acest serviciu.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro