Un oraş din România are un târg de Crăciun mai frumos decât cel din Moscova. Turiştii se bucură de cele văzute la noi în perioada sărbătorilor, iar românii de peste tot din ţară vin aici pentru câteva amintiri de neuitat.

 

Târgul spectaculos de Crăciun din România

Românii sunt extrem de încântaţi de sărbătorile de iarnă, iar majoritatea se pregătesc din timp pentru mesele întinse alături de prieteni, deplasările scurte pentru câteva clipe de relaxare ori chiar vacanţe în toate regula.

 

De asemenea, oraşele sunt şi ele împodobite ca la carte în unele zone, lucru care nu poate decât să îi bucure pe românii care din lipsa unui buget consistent rămân acasă de sărbători. Deşi puţini se aşteptau, târgul de Crăciun din Craiova ocupă locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa.

 

Majoritatea aduc aminte de târgurile de Cărciun din Capitală, Sibiu, Cluj-Napoca sau Timişoara atunci când se gândesc la spectacolul ornamentelor. Iată că anul acesta avem parte de o surpriză!

 

Târgul de la Craiova este în acest top înaintea unora de la: Bruxelles, Praga, Moscova sau Manchester. Pe primele locuri avem Budapesta, Viena şi Metz. Edilul Craiovei a ţinut să îi anunţe pe cetăţeni de această premieră.

 

„Înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă”

„Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig”, se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Craiova.

 

„Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72% provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania, Craiova a obţinut cel mai bun rezultat ca oraş nou intrat în acest clasament internaţional, din toată istoria acestei competiţii ce datează din 2009.

 

Potrivit comunicatului oficial al organizaţiei European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obţinut şi cele mai multe voturi dintre toate destinaţiile româneşti (precum Sibiu sau Cluj-Napoca), ce s-au promovat, în ultimii ani, pe acelaşi site – www.europeanbestdestinations.com”, se mai precizează în comunicat.

 

Mesajul primarului

Primăria Craiova susţine că locul 6 în clasamentul în cauză este cu atât mai onorant pentru că au votat 173.620 de turişti din 163 de ţări. Între Craiova şi Germania este o diferenţă de doar 8.000 de voturi, Budapesta câştigând detaşat cu votul a 24.180 de turişti. Datorită acest loc, Craiova se clasează automat şi în topul celor mai frumoase luminiţe de Crăciun din Europa.

 

„Ne onorează rezultatul acestei competiţii europene şi ne bucură faptul că imaginile din Craiova au fost văzute şi apreciate de turişti din toată lumea. Deja promovarea făcută de European Best Destinations, cu ocazia votului, a determinat mulţi turişti să ne viziteze oraşul şi Târgul de Crăciun, înregistrându-se un număr triplu de rezervări la hotelurile din Craiova, faţă de aceeaşi perioadă din anii precedenţi”, a declarat primarul Lia-Olguţa Vasilescu.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro