Un şofer cu permisul anulat în urmă cu 39 de ani a fost prins de poliţişti în timp ce conducea pe DN73, în localitatea Mărăcineni, din Argeş.

„La data de 28 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DN 73, pe raza localităţii Mărăcineni, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din comuna Mihaeşti, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 75 km/h”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, citat de agerpres.ro.

Potrivit Ştirile Pro TV, Gheorghe Ungureanu abia împlinise 24 de ani în 1976, când miliţienii de atunci l-au prins băut la volan. Agenţii i-au suspendat carnetul de conducere. Cu toate acestea, el a continuat să conducă.

Şi pentru că nu a mai fost la Miliţe să-şi ia permisul de conducere, i-a fost anulat. În ultima perioadă a lucrat în Franţa chiar ca şofer şi i-a păcălit pe toţi, inclusiv autorităţile, că şi-a pierdut documentele.

Până să-l prindă poliţiştii, nimeni nu a crezut că nu are permis de conducere. „Cum să nu aibă permis? Că ne ajută cu maşina, facem curse… Du-te, domnule… Cum să nu aibă permis? Are!” a declarat o vecină a şoferului care a condus 39 de ani fără permis, pentru Ştirile Pro TV.

Bărbatul este acum cercetat penal pentru conducere fără permis şi poate primi până la 3 ani de închisoare.