Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu, miercuri, JUDECAREA cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş, condamnaţi la zece, respectiv şapte ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), notează Mediafax.

Instanţa a analizat fiecare cerere separat, acestea fiind depuse de Dan Voiculescu şi de Sorin Pantiş. Instanţa a stabilit, că în principiu, ele sunt admisibile şi a acordat termen de judecare a lor în 11 noiembrie.

Tot la Curtea de Apel Bucureşti au fost depuse alte două cereri, de către Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii şi de Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco), solicitările fiind, însă, respinse ca inadmisibile.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus, în 18 august, la Curtea de Apel Bucureşti, o contestaţie în anulare cu privire la pedeapsa primită de acesta în dosarul ICA, iar imediat după acest demers au formulat o cerere de strămutare a cauzei la o altă curte de apel din ţară. Motivele invocate de avocaţii lui Voiculescu au fost legate de mediatizarea excesivă a dosarului, dar şi de faptul că magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea nu ar fi fost imparţiali atunci când au dat sentinţa în cauză.