Miercuri dimineaţă, un autocar plin de pasageri a luat foc în Şura Mare, judeţul Sibiu. În autocar se aflau 30 de oamenii. Acesta a ars aproape în totalitate.

 

Un autocar plin de pasageri a luat foc în Şura Mare, judeţul Sibiu, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În urma incendiului autocarul a fost distrus aproape complet.

 

Din fericire, toţi pasagerii au reuşit să fie evacuaţi la timp.

 

„În jurul orei 5:40, pompierii militari ai Detaşamentului Sibiu au fost solicitaţi să intervină de urgenţă la intrarea în localitatea Şura Mare pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autocar. La faţa locului s-au mobilizat prompt, 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă precum şi 1 echipaj SMURD. La sosirea forţelor la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autocarul.

 

Din informaţiile primite de la faţa locului, cca 30 persoane care se aflau în autocar pentru a fi transportate la serviciu s-au autoevacuat în siguranţă până la sosirea echipajelor de pompieri, acestea fiind preluate de un alt autocar”, au transmis reprezentanţii ISU Sibiu.

 

Un autocar plin de pasageri a luat foc în Şura Mare, judeţul Sibiu

Autocarul a ars aproape complet, iar o posibilă cauză a incendiului ar putea fi un scurtcircuit electric la compartimentul motor.

 

Poliţia anunţă că traficul în zonă se desfăşoară alternativ.

 

Un incident similar a avut loc în urmă cu câteva zile în Ilfov

Pe 10 februarie, un autocar ce staţiona la Autogara Filaret a luat foc. Focul s-a extins şi la un alt autocar. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Autocarul care staţiona era funcţional şi a ars în cea mai mare parte. Un alt autocar, scos din uz, a fost uşor afectat de flăcări.

 

Pentru lichidarea incendiului, la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

 

 

 

 

 

sursa: www.evz.ro