Ordinul comun de ministru care prevede închiderea şcolilor la intrarea localităţilor în carantină, şi nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare marţi seară, când a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

Ordinul este semnat de miniştrii Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu.

 

Ordinul nou prevede că "scenariul de funcţionare al unei unităţi de învăţământ se va actualiza săptămânal, cu referinţa în fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepţia situaţiei în care localitatea intră în carantină".

 

Ordinul a fost adoptat după ce ministrul Educaţiei i-a cerut omologului său de la Sănătate să permită menţinerea deschisă a şcolilor chiar dacă se depăşeşte pragul critic de 6 cazuri de infectare la mia de locuitori.

 

Şcolile vor rămâne deschise "cel puţin până la data de 1 aprilie", a spus Cîmpeanu în conferinţa de presă de marţi.

 

"Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie. Am semnat ordin de ministru prin care şcolile se închid când localităţile intră în carantină. Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, mall-uri şi alte localuri deschise şi am închide şcolile", a asigurat ministrul.

 

În 2 aprilie, copiii intră în vacanţă până în 4 mai, urmând ca anul şcolar să se încheie în 2 iulie, nu în 18 iunie, aşa cum era structura iniţială.

 

Examenul de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 28 iunie-1 iulie, cu afişarea rezultatelor finale pe 9 iulie, în timp ce Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 5-8 iulie.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro