Lotul de Geografie care a participat la Olimpiada Internaţională care s-a desfăşurat la Belgrad şi la care au luat parte peste 160 de elevi din 45 de ţări a obţinut două medalii de aur şi una de argint, România plasându-se pe poziţia secundă a clasamentului pe naţiuni.

Cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi Victor Vescu, elev în clasa a XI-a la Complexul Educaţional „Lauder Reut” din Bucureşti, care a înregistrat şi cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a fost medaliată şi anul trecut cu aur la această competiţie. Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti.

Din lot a făcut parte şi Iulia Armencea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi, iar echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi, potrivit Ministerului Educaţiei.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat la Belgrad în perioada 2-8 august şi a reunit peste 160 de elevi din 45 de ţări.