Ploi torenţiale, descărcări electrice, căderi de grindină şi vijelii se vor înregistra în aproape toată ţara, începând de marţi, de la ora 16.00, şi până în noaptea de joi spre vineri, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit unei informări transmise de ANM, de marţi, de la ora 16.00, şi până miercuri, la ora 9.00, în vestul şi nord-vestul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, în special în după-amiaza zilei de marţi şi în a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică se va accentua. Vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În acest interval se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 35 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, începând din a doua parte a zilei de miercuri şi până în noaptea de joi spre vineri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte şi în regiunile sudice, estice şi centrale.