Trenurile de călători circulă cu viteză redusă şi ajung la destinaţii cu întârzieri de zeci de minute, din cauza zăpezii şi a gerului, dar nu sunt trenuri anulate pe nicio magistrală.

Potrivit companiei CFR Călători, marţi dimineaţă nu sunt trenuri anulate din cele peste 1.200 care circulă zilnic pe reţeaua feroviară.

Trenurile de călători circulă însă cu restricţii de viteză şi ajung la destinaţii cu întârzieri, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute.

Două trenuri au ajuns în Gara de Nord Bucureşti cu întârzieri de aproximativ 60 de minute - IR 1742 Satu Mare-Oradea-Bucureşti şi IR 1782 Piteşti-Bucureşti Nord, iar IR 1696 Timişoara Nord-Bucureşti Nord, cu 40 minute întârziere, au precizat reprezentanţii companiei feroviare.

Călătorii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Informaţii despre situaţia circulaţiei trenurilor pot fi găsite pe http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar numerele de telefon de la staţiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat.

Reprezentanţii companiei CFR Călători au precizat că, dacă apar defecţiuni la instalaţia electrică şi de încalzire, din cauza temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

În staţii şi depouri se intervine constant pentru deszăpezire, garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă, iar pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, potrivit reprezentanţilor companiei.

Şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat că marţi dimineaţă nu este nicio cursă anulată pe Aeroportul "Henri Coandă" din cauza condiţiilor meteo, dar unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge la aproximativ o oră. Informaţii despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

În Capitală se înregistrează, marţi dimineaţă, o temperatură de minus şapte - minus opt grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că în aproape toată ţara va continua să ningă şi marţi, stratul de zăpadă poate ajunge până la 10 centimetri în Oltenia şi Muntenia, iar în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.