Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva coronavirusului, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anuţat că scăderea livrărilor cu 51%, faţă de calendarul programat, a cauzat un deficit de 117.000 de doze de vaccin.

 

“Soluţia noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel, fără să afectăm vaccinarea celor din etapa a doua de vaccinare este ca începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru doza unu. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare pentru doza unu pentru restul persoanelor. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vacciante până acum, adică peste 441 de mii de persoane. Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. E un moment pe care vrem să-l depăşim împreună. Este nevoie să avem răbdare. E o situaţie care a apărut în mai multe ţări europene, rezolvată prin diferite soluţii.” a precizat Gheorghiţă.

 

Persoanele care au peste 65 de ani şi cele care au boli cronice vor face vaccinul la data programată. Persoanele din categoria celor care deservesc activităţile esenţiale vor primi un email şi un mesaj SMS, prin care vor fi informate în legătură cu decalarea datei vaccinării.

 

Valeriu Gheorghiţă a precizat că sunt 35 de mii de persoane în situaţia de a fi reprogramate pentru vaccinarea anti-Covid.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro