Legumicultorii romani isi otravesc cu buna stiinta consumatorii. Deşi interzisă în Uniunea Europeană, substanţa cu care fermierii otrăvesc roşiile se poate cumpăra ”la negru” din fitofarmacie! O echipă România TV a descoperit în comuna Vidra un magazin în care se vinde ”ethrel”, soluţia care coace forţat tomatele.

 

Substanţa toxică pentru cei care consumă roşiile coapte cu ethrel este adusă de contrabandişti diun Bulgaria. Un material filmat cu o cameră ascunsă dezvaluie practicile folosite de tarani. Dialogurile dintre reporter si cei implicati sunt de-a dreptul halucinante, legumicultoriii neavand nicio remuscare pentru faptul ca otravesc cu buna stiinta consumatorii.

 

Aceste roşii, din cauza substanţelor conţinute, îngraşă, favorizează apariţia cancerului (cresc riscul de cancer de sân la femei şi cancer testicular sau de prostată la bărbaţi), cresc riscul bolilor hipertensive, a diabetului şi a bolilor cardiovasculare. În plus, au efect perturbator hormonal: la băieţi scade fertilitatea, iar la fete provoacă apariţia precoce a pubertăţii, scrie fitness-nutritie.ro.

 

Daca vrei sa descoperi exact cum s-a copt leguma pe care vrei s-o cumperi, natural sau cu ajutor, singura varianta este cu ochiul liber. Tomatele coapte cu Ethrel, desi sunt rosii la exterior, in interior vor fi verziu, iar miezul va fi mai tare decat in mod normal si va avea un gust necopt. Unele rosii pot fi tuguiate de la folosirea produsului, acest tugui de fapt este o malformatie a fructului, iar tomatele nu au codite, acestea fiind arse. O buna modalitatea de a evita rosiile tratate cu hormoni de crestere, este alegerea celor care inca mai au ciorchine sau coronita verde.

 

 

 

 

 

Sursa: www.infostiri.net