Alte şapte medicamente noi pentru diverse afecţiuni oncologie pentru care nu există alternativă terapeutică vor intra din acest an pe lista de compensate şi gratuite, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

"La finalul lunii aprilie 2015 şapte molecule fără alternative terapeutică pentru afecţiunile ocologice au primit decizie pentru intrarea condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite. Pentru două dintre aceste medicamente, care se utilizează în tratamentul cancerului pulmonar şi sarcomul de ţesuturi moi, au fost deja încheiate contracte cost-volum în data de 2 septembrie", a explicat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că pentru un medicament care se administrează în tratamentul melanomului malign s-a finalizat procesul de negociere şi urmează încheiarea contractului cost-volum, iar pentru alte patru medicamente procesul de negociere se încheie joi. De asemenea, două dintre medicamente sunt utilizate în tratamentul cancerului de prostată, iar celelalte două în tratarea melanomului malign.

Întrebat dacă unul dintre medicamentele pentru tratarea melanomului malign este cel pentru care pacienţii au câştigat în instaţă dreptul de a-l primi, Bănicioiu a răspuns afirmativ.