La a doua ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), elevii români au obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, anunţă Ministerul Educaţiei.

 

Medalia de aur a fost obţinută de Alexandru Luchianov (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), iar medaliile de argint de Albert Antoniu Greaca (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Andrei Moldovan (clasa a VII-a/Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti). Medalia de bronz a fost obţinută de Luca Perju Verzotti (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

 

Competiţia s-a desfăşurat, în perioada 26 iulie – 1 august, la Innopolis (Tatarstan/Federaţia Rusă), fiind prezenţi 80 de elevi din 21 de ţări.

 

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) se desfăşoară după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, participanţii sunt elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi. În cele două zile competiţionale, fiecare probă s-a desfăşurat pe durata a patru ore.

 

 

 

 

Sursa:  www.biziday.ro