Îmbrăcat cu un combinezon de protecţie social, Mitropolitul Moldovei a decis să viziteze secţiile de Terapie Intensivă în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Înaltul Ierarh, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, este singurul care a făcut asta până acum.

 

Mitropolitul Teofan a intrat în saloanele cu pacienţii infectaţi cu COVID-19 şi a stat de vorbă, oferind binecuvântare celor în nevoi. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, a precizat că Înaltul Ierarh nu s-a mulţumit doar cu slujba Sfântului Maslu în faţa statuii doctorului Alexandru Stlătineanu. El a decis să viziteze şi pacienii greu încercaţi de boală.  „Spitalul de Boli Infecţioase prin personalul său a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte”, a declarat Florin Roşu. 

 

Singurul Înalt Ierarh ce a stat la capetele pacienţilor cu COVID-19

Mitropolitul Moldovei a decis să se îmbrace asemenea unui medic şi să aducă „alinare sufletească” pacienţilor din secţia de Terapie Intensivă. „Înaltul prelat le-a dat binecuvântare. Rugându-se pentru însănătoşire şi putere“, a mai spus  managerului Spitalului de Boli Infecţioase.

 

Înaltul Ierarh a transmis, cu ocazia vizitei la spital, mesajul unui credincios ce a fost internat şi a scăpat de boală. Actual „vindecător de suflete”, prin vocea Mitropolitului Moldovei, el a afirmat că se va închina în faţa „oamenilor îmbrăcaţi în alb” deoarece i-au salvat viaţa. „Ne-am dorit această vizită. Ne onorează şi e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer. Pentru că de acolo vine speranţa. Năzuinţa şi înţelepciunea medicală“, a precizat medicul Florin Roşu.

 

Gestul Mitropolitului Moldovei nu a fost trecut cu vederea de fostul ministrul Marcel Vela. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a declarat că binele în ţara noastră nu a dispărut. El trebuie căutat cu atenţie.

 

„Credinţa şi iubirea nu au părăsit niciodată România. Trebuie doar să nu ne mai judecăm atât de aspru! Să devenim exemple şi să căutăm binele. Oriunde s-ar ascunde acesta”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

 

Biserica Ortodoxă Română (BOR) încearcă să convingă credincioşii că imunizarea împotriva COVID-19 e importană. Un preot român stabilit în Bruxelles a susţinut, într-un videoclip postat pe Youtube, că a refuza vaccinul e ca şi cum ai refuza o vestă antiglonţ. Tot mai multe feţe bisericeşti susţin vaccinarea.

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro