Secţia de terapie intensivă a Spitalului de campanie de la Otopeni nu mai poate primi pacienţi pentru că a atins ieri capacitatea maximă.

 

14 bolnavi de COVID-19 în stare gravă sunt trataţi aici de medicii şi asistenţii militari, iar pentru a reduce presiunea asupra spitalelor COVID-19, ministrul sănătăţii a semnat un ordin prin care reduce la 10 zile perioada de internare a pacienţilor asimptomatici.

 

„Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, internaţi în secţia Terapie intensivă a Spitalului ROL 2, a înregistrat o curbă ascendentă. La acest moment, în Secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt internaţi 14 pacienţi, din care 6 sunt în stare critică, intubaţi, ventilaţi mecanic, cu disfuncţii multiple de organe şi sisteme şi 8 în stare gravă, din care 2 sunt cu suport ventilator non-invaziv şi 6 necesită oxigenoterapie”, a transmis în urmă cu două zile colonel medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI.

 

Nelu Tătaru a mai spus că guvernul nu ia în calcul la acest moment să introducă în carantină judeţe unde au crescut cazurile confirmate cu noul coronavirus.

 

Mai multe spitale din ţară au atins capacitatea maximă şi redirecţionează pacienţii spre unităţi medicale din zonă, pe fondul creşterii numărului de infectări din ultima săptămână.

 

Miercuri, în România se înregistrau 24.826 de infectărei COVID-19 şi 1.555 de decese.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro