Studenţii români care învaţă în străinătate ar putea avea gratuitate cu CFR. Anunţul a fost făcut, sâmbătă, la Timişoara, de către  ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, care spune, deşi nu ştie câţi tineri din România urmează cursuri universitare în străinătate, că se caută o soluţie pentru ca aceştia să circule gratuit cu CFR atunci când vin acasă.

Natalia Intotero a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că pentru a afla un număr exact al studenţilor români din diaspora trebuie ca aceştia să meargă să se declare la misiunile diplomatice din ţările în care învaţă.

„Să ştim câţi studenţi români sunt în afara graniţelor, trebuie ca ei să se şi declare, pentru că sunt unii care studiază la universităţi particulare, care nu au plecat prin intermediul burselor pe care le are statul român şi, dacă ei nu doresc, e foarte dificil”, a declarat ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Aceasta susţine că s-a discutat la nivelul Guvernului ca şi studenţii români care învaţă peste hotare să beneficieze de gratuitate cu CFR atunci când vin acasă şi că se caută o soluţie ca acest lucru să se întâmple.

Intotero spune că a venit şi o solicitare de la Liga Studenţilor din Marea Britanie.

„A existat o discuţie la nivelul guvernului, având în vedere că pentru studenţii din ţară se asigură transportul gratuit pe CFR, să încercăm, am avut şi o solicitare în acest sens din partea Ligii Studenţilor din Marea Britanie, să încercăm să oferim şi pentru cei care studiază în afară transportul gratuit, dar în interiorul ţării. Astfel, putem să şi avem oarecum un studiu, un număr al studenţilor din afară, pentru că vor beneficia în primul rând cei care se declară, care merg la misiunea diplomatică”, a explicat Natalia Intotero, la Timişoara.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni susţine că nu cunoaşte nici măcar estimativ un număr al studenţilor din România care studiază peste hotare, dar că este un număr considerabil.