Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, ar fi cercetat penal pentru că ar fi refuzat să sufle în etilotest după ce a fost oprit de poliţişti în trafic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, el declarând că nu era băut, iar agenţii nu i-au cerut să sufle în aparat, totuşi i-au rămas documentele la ei iar după câteva ore i s-ar fi întocmit dosar penal. Edilul a comentat ”că este abusrd până unde se poate merge cu nesimţirea”.

Reprezentanţii Poliţiei Bistriţa-Năsăud au declarat că un bărbat de 40 de ani a fost oprit în trafic în oraşul Sîngeorz-Băi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, şi i-a fost întocmit dosar penal deoarece a refuzat să sufle în etilotest.

”În cadrul acţiunii am oprit un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din localitate. Acestuia i s-a solicitat efectuarea testării alcoolscopice, a refuzat şi i s-a intocmit dosar penal pentru refuz”, a declarat, pentru News.ro, Crina Sîrb.

Bărbatul, care potrivit presei locale ar fi primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost sancţionat contravenţional pentru mai multe nereguli constatate de poliţişti.

Contactat telefonic de către corespondentul News.ro, primarul din Sîngeorz-Băi a confirmat că a fost oprit de poliţişti în trafic în cursul nopţii.

”Am tratament. Am martori că nu am consumat alcool. Am şofer. (...) Au oprit pe toată lumea, au oprit pe primar, care e problema? (…) Eu eram în acţiune de a verifica cum se desfăşoară activităţile de seară în că sunt foarte multe reclamaţii, scandaluri la cluburi şi aşa mai departe. S-au montat becurile pe stâlpi şi am fost să verific cu un consilier care era cu mine în maşină în spate. Să verificăm becurile cum luminează. Este absurd până unde se poate merge cu nesimţirea”, a declarat primarul Traian Ogâgău.

Edilul a spus, însă, că poliţiştii nu i-au cerut să sufle în etilotest, dar că şi-a uitat permisul la agenţi şi că până dimineaţă aceştia i-ar fi întocmit dosar penal.

”A doua zi am sunat «N-a rămas cumva la voi permisul. Ba da, haideţi la post după el0» (…) M-am dus acolo şi mi-au zis că am dosar şi să nu mai conduc. (…) Că îmi întocmesc şi să semnez. Nu semnez nimic. (…) Sun avocatul şi să se descurce. (…) Nu mi-au dat permisul”, a declarat primarul din Sîngeorz-Băi.

Întrebat dacă poliţiştii i-au spus pentru ce i-a fost luat permisul, Traian Ogâgău a răspuns: ”Pentru sustragere de la probele biologice”.

Traian Ogâgău a fost ales primar al oraşului Sîngeorz-Băi în iunie 2016, din partea PNL.

viewscnt