Mai multe cadre didactice de la Universitatea Politehnica din Bucureşti organizează, în perioada 3 - 15 iulie, un program intensiv de pregătire gratuit la Matematică şi Fizică, pentru candidaţii la examenul de studii de licenţă şi totodată va oferi, în premieră, şi cazare în perioada acestei pregătiri, anunţă instituţia de învăţământ superior.

Pregătirea la Matematică are loc în amfiteatele AN 015 şi AN017 şi va fi în intervalele 9.00-11.00 şi 11.00-13.00, în funcţie de programările afişate pe site-ul UPB, de către Mircea Olteanu şi Alexandru Negrescu. La fizică, pregătirea va fi asigurată de Denis Trancă şi Mihail Cristea.

De asemenea, toţi candidaţii care vin din afara Capitalei şi care participă la programul de pregătire intensivă gratuit organizat începând de luni şi până în 15 iulie beneficiază totodată de cazare fără bani în spaţiile Universităţii Politehnica din Bucureşti. Solicitarea unui loc de cazare pentru această perioadă se poate face prin completarea unei cereri care este disponibilă pe site-ul universităţii sau prin intermediul unui formular on-line care se poate complete pe contul de Facebook-ul UPB. Cazarea se va face în căminele Universităţii, în camere de 20 de metri pătraţi dotate cu câte două paturi şi baie proprie.