Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ambasada română în Germania a început demersurile pe lângă autorităţile din această ţară pentru a verifica dacă printre victimele incidentului de la un târg de Crăciun din Berlin se află şi cetăţeni români, MAE exprimându-şi, totodată, regretul pentru pierderea de vieţi omeneşti.

Ambasada României în Republica Federală Germania ”are în atenţie” incidentul în care un camion a lovit, luni seara, o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

”Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, anunţă Ministerul.

Ambasada este pregătită să acorde asistenţă consulară în caz de nevoie.

”Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti”, se arată într-un comunicat al MAE.

Nouă oameni au fost ucişi şi peste 50 au fost răniţi după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din metropola Berlin, într-o zonă turistică a capitalei germane.

Poliţia a afirmat că pare să fi fost vorba de un atac terorist.

Se pare că autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta şi s-a oprit abia în bradul ridicat în mijlocul târgului de Crăciun.

Poliţiştii au blocat toate străzile din apropierea târgului Breitscheidplatz.

Imaginile video distribuite pe reţelele sociale arată cum mai multe standuri au fost distruse, iar răniţii sunt întinşi pe caldarâm.

Poliţia din Berlin a îndemnat oamenii să rămână în case şi să nu împrăştie zvonuri în legătură cu incidentul.

Iniţial, autorităţile au refuzat să confirme dacă este vorba de un atac sau un accident. Însă un martor a povestit că vehiculul rula cu peste 60 de kilometri pe oră. Un alt martor a precizat că în zonă nu există alte străzi. În plus, şoferul a urcat vehiculul de 20 de tone pe trotuar, pentru a ajunge în mulţime.  

viewscnt