Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre creşterea numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Şeful DSU spune că situaţia „nu este cum ne-am dorit” şi „trebuie să lucrăm împreună” pentru a împiedica o posibilitate pe care „nimeni nu o vrea şi anume să revenim la un număr mare de cazuri şi să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”.

 

Raed Arafat: „Creşterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenţia. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situaţia.

 

Este un semnal că situaţia nu este sub control, aşa cum ne-am dorit noi şi că trebuie să fim foarte atenţi în respectarea regulilor de distanţare fizică care se solicită populaţiei de către noi, autorităţile.

 

Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea şi anume să revenim la un număr mare de cazuri şi să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou.

 

Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate şi care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă şi au suportat ce s-a întâmplat până acum şi au suportat măsurile de restricţii care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măştii, distanţarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”.

 

Creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi că în România au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

 

„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenţia asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane”, avertizează autorităţile.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro