Drumarii au împrăştiat peste trei mii de tone de material antiderapant pe drumurile din ţară pentru a menţine practicabilă reţeaua rutieră, nefiind semnalate drumuri blocate. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel la şoferi să circule cu prudenţăă şşi să aibă autovehiculele echipate corespunzător zonelor în care se deplasează.

”În perioada 11.12.2018, ora 17:00 – 12.12. 2018, ora 05:30, drumarii de la CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră din ţara noastră cu 658 utilaje şi au răspândit aproximativ 3.174 tone material antiderapant”, a anunţat, miercuri, CNAIR.

Peste nouă sute de tone de material antiderapaant s-au împrştiat de către DRDP Bucureşti care a intervenit cu 135 autoutilaje. De asemenea, peste şapte sute de tone de material au împtrăştiat drumarii din DRDP Timişoara, iar cei din DRDP Cluj peste 550 de tone de material antiderapant.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis reprezentanţiii CNAIR.