Traficul a fost reluat, miercuri după-amiază, pe DN22 Lumina – Mihai Viteazu şi DN22A Hârşova - limită cu judeţul Tulcea, în Constanţa, rămân însă închise circulaţiei mai multe tronsoane din patru judeţe.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă, că, miercuri după-amiază, la ora transmiterii acestei ştiri, traficul este deschis pe tronsonul Feteşti - Cernavodă al Autostrăzii A2, pe sensul de mers către Constanţa (între kilometrii 143 şi 160), dar şi pe tronsonul Constanţa - Cernavodă, pe ambele sensuri.

Din cauza vântului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, Autostrada A2 rămâne închisă între Bucureşti şi Feteşti, pe sensul de mers către Constanţa, dar şi pe tronsonul Cernavodă - Bucureşti (pe sensul către Bucureşti).

De asemenea, sunt închise şi 9 tronsoane de drumuri naţionale (pe 10 sectoare):

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

 

  • DN3 FUNDULEA – CĂLĂRAŞI  – CHICIU;
  • DN31 OLTENIŢA – CUZA VODĂ;
  • DN4 OLTENIŢA – FRUMUŞANI;
  • DN3A LEHLIU – LIMITĂ CU JUDEŢUL IALOMIŢA;
  • DN41 OLTENIŢA - LIMITĂ JUDEŢUL GIURGIU (pentru a da posibilitatea utilajelor de deszăpezire să intervină eficient).


JUDEŢUL CONSTANŢA:

 

  • DN2A MIHAIL KOGĂLNICEANU -  HÂRŞOVA;

(au fost redeschise DN22 Lumina – Mihai Viteazu şi DN22A Hârşova - limită cu judeţul Tulcea);

JUDEŢUL GIURGIU:

  • DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI;
  • DN61 GHIMPAŢI – CREVEDIA MARE;

(DN41 Daia – limită cu judeţul Călăraşi a fost redeschis cu restricţie de 7,5 tone);

JUDEŢUL IALOMIŢA:

  • DN3A FETEŞTI – LIMITĂ CU JUDEŢUL CĂLĂRAŞI;
  • DN21A ŢĂNDĂREI – LIMITĂ BRĂILA (INTERSECŢIE CU DN21);


Potrivit Infotrafic, în judeţul Ialomiţa, pe DN21, între limitele cu judeţele Călăraşi şi Brăila, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, pe DN4, între DN Centura Bucureşti şi Frumuşani, autoturismele circulă controlat, în coloană, fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie.

Pe DN3, între Fundulea (judeţul Călăraşi) şi Brăneşti (judeţul Ilfov), autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone circulă controlat, în coloană, fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie. Traficul greu nu este permis.

Tot pe DN3, în judeţul Constanţa, între Murfatlar şi Ostrov, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În judeţele Giurgiu şi Călăraşi, DN41 Daia – Olteniţa a fost redeschis cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.