Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ţară.

Este ger şi la Joseni, cu minus 21 de grade şi la Târgu Secuiesc, cu minus 20 de grade.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade duminică dimineaţă, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri.

Alte temperaturi scăzute înregistrate duminică dimineaţă sunt minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, şi tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focşani la minus 13 grade.

În acest weekend, toată ţara este sub atenţionare meteo de ger. ANM a anunţat vreme deosebit de rece şi ger pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.