Românii au fost campioni la amenzi în săptămâna 8-15 august, interval în care poliţiştii rutieri din întreaga Europă au organizat acţiuni pentru combaterea vitezei excesive. În total au fost aplicate aproximativ 35.000 de sancţiuni dintre care peste 21.000 pentru depăşirea vitezei regulamentare.

Pe parcursul a şapte zile, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni evenimentele rutiere cauzate de excesul de viteză. Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa - TISPOL. Aproximativ 1.400 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză”, arată Poliţia Română

De altfel, acţiuni similare au fost organizate în toate statele membre ale Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa - TISPOL. România fost una dintre ţările cu cele mai multe sancţiuni aplicate dar aici şi numărul radarelor a fost unul desptul de mare.

În această săptămână au fost folosite 388 de radare cu sisteme de supraveghere video a traficului, mai arată Poliţia Română.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 466 de infracţiuni, dintre care 374 la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi 92 de alte infracţiuni, potrivit sursei citate.

În total au fost aplicate 34.884 de sancţiuni contravenţionale dintre care 21.571 pentru depăşirea limitei de viteză. După această acţiune 876 de persoane vor fi pietoni în următoarele 90 de zile.