Ministerul Afacerilor Interne anunţă că a finalizat calendarul de admitere în instituţiile de formare profesională ale MAI şi ale altor instituţii care pregătesc personal pentru minister, fiind disponibile peste 2.000 de locuri. Candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic şi să aibă vârsta de minim 18 ani. Printre calităţile necesare sunt capacitate de comunicare, rezistenţa la efort, conduită şi comportament moral, spirit de echipă, spirit de dreptate, rezistenţa la stres, cunoaşterea şi respectarea drepturilor omului, simţ civic, încredere în forţele proprii.
Astfel, Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs, pentru sesiunea 2017, 850 de locuri pentru viitori ofiţeri ai MAI. Dintre acestea, 640 sunt fără taxă şi 210 cu taxă.
Candidaţii pot concura pentru locurile scoase la concurs de Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Pompieri sau Facultatea de Arhivistică.
Totodată, şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenţi de poliţie, agenţi de poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă.
MAI beneficiază şi de 123 de locuri la instituţiile de învăţământ ale altor structuri din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.
Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de către inspectoratelor generale care au locuri aprobate la aceste instituţii - Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate/ reşedinţă.
Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun până la data de 26 mai, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 21 iulie.
Următoarea etapă, respectiv înscrierea la instituţiile de învăţământ ale candidaţilor MAI, care au fost declaraţi apt psihologic şi medical şi îndeplinesc şi celelalte condiţii de participare la concurs, se realizează la sediile acestora, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare instituţie de învăţământ şi afişat pe site-ul propriu, în secţiunea privind admiterea.
Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.
Pentru a se putea înscrie la examenele de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere, respectiv să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi 23 de ani împliniţi în cursul anului 2017 pentru candidaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.
Printre calităţile necesare viitorilor candidaţi se numără capacitate de comunicare, rezistenţa la efort, conduită şi comportament moral, dorinţa de promovare a valorilor sociale şi morale, spirit de echipă, implicare în asigurarea respectării regulilor şi legii, corectitudine în îndeplinirea sarcinilor, spirit de dreptate, rezistenţa la stres, interes privind rezolvarea unor probleme ale comunităţii, deschidere faţă de problematica şi principiile integrării europene, cunoaşterea şi respectarea drepturilor omului, simţ civic, încredere în forţele proprii, precizează MAI.
Peste 2.000 de locuri la admiterea în şcolile Ministerului Afacerilor Interne
27 martie 2017



Din aceeaşi categorie:
„Din 15 iulie, România revine în Stare de Urgenţă” Anunţul şocant a fost făcut
(8 iulie 2020)
240 vizualizări
Doi primari condamnaţi la 12 ani de închisoare
(28 martie 2014)
89 vizualizări
Coronavirus România, 15 octombrie: 4.013 cazuri noi de infectare
(15 octombrie 2020)
173 vizualizări
Comisia Europeană emite o ALERTĂ privind brânza de oaie din România şi cere statelor membre verificări
(19 martie 2016)
204 vizualizări
Cazanciuc, despre cazul prahoveanului condamnat la moarte în Malaezia
(6 martie 2015)
688 vizualizări
Fiica doctoriţei din Feteşti, moartă de COVID-19, rupe tăcerea. Ce pensie de urmaş primeşte de la stat: „Am vrut să vă arăt în ce ţară trăim. Ruşine!”
(3 decembrie 2020)
245 vizualizări
Subiecte BAC 2021. Elevii susţin astăzi probele la Matematică şi Istorie
(29 iunie 2021)
20 vizualizări
Peste cinci mii de români aflaţi în străinătate au fost infectaţi cu Covid-19 de la începutul pandemiei până acum, dintre care 122 au decedat.
(7 iulie 2020)
83 vizualizări
COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de caniculă luni şi marţi în toată ţara
(31 august 2015)
52 vizualizări
Autorităţile au publicat o listă cu rata incidenţei pentru fiecare localitate în parte, în funcţie de care se reiau cursurile şcolare începând de luni. Ministrul Educaţiei a precizat că sunt 149 de localităţi aflate acum în scenariul roşu şi 903 în scenar
(5 februarie 2021)
61 vizualizări
Alertă în România din cauza virusului misterios depistat în China. Ce măsuri s-au luat
(17 ianuarie 2020)
104 vizualizări
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de 1 ianuarie. Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci în prima zi din an
(1 ianuarie 2021)
180 vizualizări
Milionar român acuzat de tentativă de omor !
(10 aprilie 2020)
330 vizualizări
Cum va fi vremea în luna august. Estimări meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni
(30 iulie 2021)
24 vizualizări
O nouă extragere la Loteria bonurilor
(21 februarie 2016)
394 vizualizări
Ponta: România are politici macroeconomice solide
(24 aprilie 2015)
292 vizualizări
Studenţii primesc bursă şi în perioada vacanţei de vară, în cuantum de 201 lei, a decis Camera Deputaţilor
(17 mai 2017)
172 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole