Primăria Arad va comanda cel puţin 200 de marcaje pietonale tactile destinate nevăzătorilor, pentru amenajarea celor mai circulate zone din oraş. Ulterior, vor fi instalate şi sisteme acustice pentru semnalizarea intersecţiilor cu trafic intens, informează Mediafax.

Primăria Arad a publicat un anunţ de licitaţie publică în vederea contractării unor lucrări pentru realizarea de marcaje rutiere tactile la trecerile de pietoni şi pe trotuare, care să-i ajute pe nevăzători să se deplaseze în oraş.

Proiectul are la bază o solicitare a Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Arad, care a transmis deja municipalităţii lista intersecţiilor şi trecerilor de pietoni prioritare pentru accesibilizare.

Astfel, într-o primă etapă, vor fi montate cel puţin 200 de marcaje rutiere tactile, pentru care Primăria Arad estimează că va plăti aproximativ 160.000 de lei. Potrivit informaţiilor din documentele care însoţesc anunţul de licitaţie, materialul din care vor fi realizate marcajele este un cauciuc special, iar benzile lipite pe asfalt vor avea denivelări care îi dirijează pe cei care au probleme de vedere şi îi semnalizează asupra faptului că se află pe o trecere de pietoni sau privind alte pericole, cum sunt treptele, scările rulante sau uşile.

Firmele interesate îşi pot depune ofertele până în data de 19 mai, urmând ca societatea care oferă cel mai bun preţ să fie declarată câştigătoare a licitaţiei.

Reprezentanţii Primăriei Arad spun că în bugetul local pe 2015 mai este prevăzută suma de 400.000 de lei pentru montarea unor sisteme acustice, care vor asigura semnalizarea intersecţiilor cu trafic intens.