Un copil de 14 ani a ajuns la spital, după ce un coleg în vârstă de 13 ani l-a rănit cu cuţitul, în timpul orelor, în sala de sport a şcolii din Bascov, judeţul Argeş. Poliţiştii fac anchetă în acest caz.

 

Incidentul de la şcoala din Bascov a avut loc luni seara, în jurul orei 18.00.

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au fost sesizaţi, direct, de către reprezentantul şcolii despre faptul că, pe terenul de sport al şcolii a avut loc un conflict între doi copii, în urma căreia unul dintre ei l-ar fi tăiat pe celălalt la picior.

 

Elevul agresat, în vârstă de 14 ani, a fost găsit conştient, cu o plagă la nivelul piciorului stâng, fiind preluat de un echipaj medical şi transportat la spital.

 

Elevul de 13 ani, care ar fi comis agresiunea a fost dus, în prezenţa aparţinătorilor săi, la sediul poliţiei, pentru audieri şi au fost sesizaţi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la acest eveniment.

 

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în ziua de 6 iunie, în jurul orei 17.30, în timp ce se aflau pe terenul de sport al unităţii de învăţământ, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, între cei doi ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia minorul de 13 ani l-ar fi tăiat, pe minorul de 14 ani, cu un obiect tăietor-înţepător, la picior. Ulterior, minorul de 13 ani a fost imobilizat, până la sosirea poliţiştilor, de către agentul de pază al unităţii de învăţământ. Precizăm faptul că, anterior, în cursul anului şcolar, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au efectuat, în repetate rânduri, activităţi informativ-preventive pentru prevenirea delicvenţei juvenile, la unitatea de învăţământ în cauză, inclusiv la clasa unde este înscris minorul de 13 ani”, au anunţat, marţi, reprezentanţii Poliţiei Argeş.

 

De asemenea, în urma informărilor emise, în cursul anului şcolar 2021-2022, de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, copilul de 13 ani a urmat un program de consiliere.

 

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luarea măsurilor legale care se impun.

 

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro