Primele trei igluuri din România au fost inaugurate în noaptea de vineri spre sâmbătă, la peste 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), unde şase turişti englezi aflaţi în concediu la noi în ţară au dorit să înnopteze la o temperatură care nu depăşeşte plus două grade Celsius, în condiţiile în care afară erau minus cinci grade şi un strat de zăpadă de aproape 1,4 metri, potrivit meteorologilor.

"Am avut o solicitare pentru o agenţie din Anglia. Am avut aseară 16 englezi, care au ocupat tot, camerele din Hotel of Ice şi cele trei igluuri. Turiştii au avut un itinerariu în România, au fost la Braşov, după care au venit la Bâlea, au folosit winter park-ul, s-au dat cu snowmobilele, cu săniuţele, s-au cazat la noi în hotelul de gheaţă şi în igluuri', a declarat Vasilica Popa (Hotel of Ice), pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, cele trei igluuri de la Bâlea Lac sunt aproape rezervate în totalitate pentru acest week-end.

'Mai avem un singur iglu disponibil pentru această noapte. Cazarea costă 600 de lei, pe noapte, pentru două persoane', a explicat Vasilica Popa.

Români şi străini deopotrivă, mai ales britanici, vin - în special în week-end-uri - la Bâlea Lac, pentru o experienţă unică de cazare , în construcţii de gheaţă. Ceea ce îi atrage cel mai mult pe turişti la sejurul în igluuri este 'intimitatea'.