Cel mai vechi muzeu din România, Muzeul Naţional Brukenthal, ocupă locul doi în lume, după Luvru (Franţa), la numărul de vizitatori virtuali, în urma unei statistici pe 2012, iar anul trecut accesările on-line au crescut cu 40.000, ajungându-se la peste 407.000 de oameni interesaţi să vizualizeze pe Internet colecţiile muzeului sibian.

''Sibiul, cu ASTRA, este clar, cel mai important centru muzeografic din România şi cel mai vizitat. Oricum o întoarcem, mai bine de 500.000 de oameni, pe an, intră în muzeele sibiene. (...) Este un semn extraordinar de bun, pentru că şi în Occident, nu există turist care să nu intre în muzee. Noi începem să urcăm'', a declarat azi, într-o conferinţă de presă, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Adrian Luca.

Potrivit acestuia, anul trecut, Muzeul Naţional Brukenthal a înregistrat 739.378 de vizitatori, din care mai puţin de jumătate, 270.732, au intrat cel puţin o dată în unul din sediile muzeului, încasările generale din bilete reprezentând peste 1,1 milioane de lei, în creştere faţă de 2012