Veste bună pentru cei cărora le place să se delecteze cu câte un pahar de vin roşu! Un studiu întrerprins de italieni scoate la iveală acţiunea benefică a unei substanţe conţinută în lichidul rubiniu, iar medicii vor să experimenteze cu ea pe pacienţii cu forme uşoare de coronavirus.

 

Vinul roşu natural este cel mai puternic antioxidant

Despre faptul că vinul roşu, cel natural, nu tratat cu nitriţi şi alte substanţe chimice, este un excelent antioxidant, care ajută mult sistemul imunitar se ştia şi sunt chiar doctori care recomandă câte un pahar pe zi tocmai în acest scop.

 

Asta, bineînţeles, cu o condiţie esenţială. Aceea de a nu suferi de hipertensiune arterială, pentru că în acest caz vinul roşu devine inamic, făcând-o să crească periculos, mai ales dacă în loc de unul consumaţi un număr mai mare de pahare.

 

La Universitatea din Napoli se studiază efectele resveratrolului asupra COVID 19

Un studiu întreprins la Napoli demonstrează că resveratrolul este substanţa minune capabilă să se bată cu viruşii. Potrivit unui studiu al Universităţii Federico II şi publicat în revista Nature, Resveratrol ar putea fi fenolul capabil să blocheze replicarea virală a Covid-19.

 

Acest lucru rezultă dintr-un studiu realizat de Guangdi Li şi Erik De Clercq de la Universitatea Federico II.  Este un studiu bazat pe efectele resveratrolului, un fenol non-flavonoid şi o fitoalexină produsă în mod natural de numeroase plante ca răspuns la atacuri. de agenţi patogeni.

 

Un farmacist ajută la finalizarea studiului

În această categorie intră  bacteriile sau ciupercile dar şi viruşii, pentru că s-a dovedit a fi capabil să blocheze replicarea virală a MERS, un virus care poate fi considerat „o rudă apropiată” de Covid-19 sau Sars-Cov-2.

 

Protocolul urmează să fie finalizat de către universitatea napolitană datorită farmacistului Ettore Novellino, implicând spitalul Monaldi, al cărui director al departamentului de Pneumologie Alessandro Sanduzzi Zamparelli, cel care este foarte deschis la orice soluţie care ar putea lovi cu efecte concrete coronavirusul.

 

A fost făcută testarea pe doi pacienţi cu forme mai puţin severe

El a decis să şi facă o testare a efectelor resveratrolului pe doi pacienţi cu forme de coronavirus nu foarte severe, internaţi în spitalul unde lucrează şi după administrarea substanţei timp de două zile, starea de sănătate a celor doi a cunoscut o ameliorare evidentă, scrie corrieredellosport.it.

 

Ceea ce ce face să se grăbească finalizarea studiului, pentru a urma apoi varianta de propunere în faţa celor care decid dacă dau sau nu OK-ul în vederea utilizării acestei metode.

 

 

 

Sursa: www.fanatik.ro