O vedetă din Italia a fost jefuită chiar de o româncă. Cum s-a petrecut totul şi cine a fost ţinta perfectă pentru femeie? Paguba a atins 150.000 de euro. Ce detalii sunt cunoscute despre hoţi şi cum i-au idetificat anchetatorii?

 

O româncă în vârstă de 28 de ani a ajutat la un jaf imens. Aceasta a făcut parte dintr-o bandă de spărgători de locuinţe care au dat lovitura inclusiv în casa unei vedetei de televiziune.

 

Mai exact, în locuinţa celebrei Diletta Leotta din Milano. Românca (numita MRA) alături de alţi patru suspecţi sunt bănuiţi după ce ar fi dat mai multe spargeri în locuinţe din centrul oraşului italian Milano, conform ştiridiaspora.ro. Hoţii au spart inclusiv casa vedetei TV Diletta Leotta de unde au sustras bunuri în valoare totală de 150.000 de euro. Totul s-a petrecut în data de 6 iunie a lui 2020.

 

Doi dintre ei aveau rolul de a-i alerta pe spărgători în vederea poliţiei, rămânând pe stradă şi în contact telefonic cu complicii săi, alţi trei sârbi care au intrat în apartamentul femeii celebre, după ce au forţat o uşă poziţionată pe palierul etajului superior acces la acoperiş şi apoi au coborât prin balcon.

 

Cine sunt hoţii?

Românca – MR, 28 de ani

Femeie de naţionalitate sârbă – x, 24 de ani

Bărbat de naţionalitate sârbă – KS, 44 de ani

Bărbat de naţionalitate sârbă – MS, 24 de ani

Bărbat de naţionalitate croată – RL, 26 de ani

 

Cei pătrunşi în locuinţa vedetei au furat tot ce au găsit de valoare: ceasuri scumpe, genţi, bijuterii şi bani, totalul fiind de 150.000 de euro. Secvenţa a fost filmată de camerele de supraveghere din afara clădirii cu ajutorul cărora anchetatorii au identificat autorii furtului. Ivestigaţiie arată că cei cinci sunt specializaţi în astfel de lovituri.

 

Doi dintre membrii bandei fuseseră deja aestaţi din data de 8 februarie. Aceştia au fost prinşi furând dintr-un alt apartament de lux din centrul oraşului Milano, alături de alţi doi complici. Din păcate, românii sunt recunoscuţi în ţări străine pentru furturi.

 

Furtul, păcat tolerat de români

Reporter: De ce se fură în România?

Laura Ştefan: Pentru că se poate.

Antonio Momoc, sociolog: Furtul nu este întotdeauna în limbajul comun ceva de blamat: furăm meseria, e de bine. Furăm inima cuiva…Deşi îi suspectăm sau ştim că sunt demoni, votăm demoni.

George, ofiţer de informaţii: „E destul de simplu iş greu în acelaşi timp să-ţi dai seama cum gândeşte un infractor. Sunt oameni care provin într-adevăr, unii dintre ei, din medii chiar defavorizate, adică au trăit fără părinţi şi au ‘învăţat’ să reziste şi să se ridice în mediul infracţional. Şi da, ulterior devin foarte bine pregătiţi, ştiu să-şi aleagă oamenii foarte bine, ştiu să-i motiveze şi evident în final să-i recompenseze.”

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro