O tânără din România, care lucrează ca hostess în Spania, este judecată pentru înşelăciune în formă continuată, după ce a „stors” de la un client al agenţiei la care era angajată aproape 1 milion de euro, până l-a adus pe acesta în pragul falimentului.

Potrivit anchetatorilor spanioli, citaţi de Alerta, femeia s-a implicat într-o relaţie amoroasă cu un client al clubului de hostess la care a lucrat timp de doi ani, a profitat de acest lucru şi i-a cerut bărbatului de mai multe ori sume mari de bani.

Procesul în care este judecată românca va începe în Cantabria, procurorii solicitând o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru frauda de aproape 1 milion de euro.

Potrivit procurorilor, femeia a profitat de relaţia personală pe care a stabilit-o cu spaniolul bogat şi a început să-i ceară sume de bani sub diferite pretexte care s-au dovedit a fi false. Astfel, românca i-a spus acestuia că urmează să fie operată ba pentru că are probleme de sănătate, ba pentru că a suferit un accident de circulaţie şi, la un moment dat, chiar i-a spus amantului că are o tumoare pe creier şi are nevoie de intervenţii chirurgicale şi de tratamente de chimioterapie şi radioterapie.

Într-un final, bărbatul şi-a dat seama că este mai sărac cu un milion de euro şi că a fost păcălit.

Când i-a cerut explicaţii, femeia i-a spus că, de fapt, „a fost înşelată de avocatul ei în România, de directorul băncii şi că, din cauza corupţiei din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile”.

În decurs de 2 ani, femeia i-a cerut bărbatului de mai multe ori diferite sume cuprinse între 2.000 şi 49.500 de euro. În total, a primit 922.000 de euro, bani care au fost viraţi în diverse conturi bancare din România sau Spania.

Pentru plata acestor sume, bărbatul a apelat la economiile sale, la un cont comun pe care îl avea împreună cu fratele lui, a împrumutat bani de la bănci sau persoane private şi chiar a vândut proprietăţi.

„Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau operaţiile menţionate, odată ce a avut convingerea că nu va mai obţine alte beneficii materiale, s-a despărţit de inculpat şi a dispărut de la reşedinţa obişnuită”, spun procurorii.

Pe lângă cei 7 ani de închisoare, procurorii cer ca femeia să-i înapoieze bărbatului toţi banii primiţi.