“Din experienţa verii trecute, am înţeles cu toţii că ieşirea dintr-un val pandemic este foarte dificilă şi că ridicarea măsurilor prea repede a avut un impact foarte grav asupra situaţiei epidemiologice în toamnă”, a spus Ursula von der Leyen după întâlnirea cu liderii europeni, cu care a discutat despre pregătirile de repartizarea a vaccinului, atunci când acesta va fi disponibil.
 
Von der Leyen a anunţat că, pe lângă Pfizer, UE poartă discuţii şi cu Moderna şi Novavax pentru achiziţionarea unui vaccin, dar a avertizat că tot mai mulţi oameni devin reticenţi în privinţa vaccinării.
 
Potrivit Reuters, ţările UE ar putea plăti până la 10 miliarde de euro pentru asigurarea vaccinului anticoronavirus pentru toţi cetăţenii blocului comunitar.
 
Europa a înregistrat de la începutul pandemiei peste 11,3 milioane de cazuri COVID-19 confirmate şi aproape 280.000 de decese, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Totodată, restricţiile impuse de pandemie au împins UE în cea mai profundă recesiune economică din istorie.
 
 
 
 
 
Sursa: www.biziday.ro