Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că persoanele vaccinate împotriva coronavirusului s-ar putea bucura de anumite libertăţi care nu le vor fi accesibile celor care nu s-au inoculat anti-Covid, relatează Euractiv.

 

Mitsotakis a declarat că guvernul va introduce beneficii pentru persoanele vaccinate anti-Covid începând din această toamnă şi a adăugat că nimeni nu va putea opri proprietarul unui restaurant să accepte doar persoane inoculate.

 

Acesta s-a pronunţat de asemenea în favoarea vaccinării obligatorii a personalului sanitar şi din centrele de îngrijire a bătrânilor, subliniind că este „extrem de încurajator” că numărul de infecţii şi spitalizări cu coronavirusul scade constant.

 

Premierul elen a mai spus însă că este „extrem de trist că vasta majoritate a persoanelor din secţiile ATI sunt cetăţeni care au decis să nu se vaccineze”.

 

Vorbind despre evoluţia pandemiei în Grecia, Mitsotakis a afirmat că ţara şi-a închis mai devreme graniţele faţă de alte state, evitând astfel un prim val sever, potrivit Ekathimerini.

 

Însă evitarea valului doi nu a fost posibilă, a adăugat acesta, subliniind totuşi că sistemul de sănătate a făcut faţă mai bine pandemiei decât cele din alte ţări mai bogate.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro