Festivalul Internaţional de Sculpturi din Nisip (FIESA) din localitatea portugheză Algarve, una dintre cele mai mari manifestări de acest gen din lume, a ajuns în acest an la cea de-a 14-a ediţie şi are ca temă principală muzica.

Printre cei aproape o sută de artişti omagiaţi se numără britanicul David Bowie, dispărut în luna ianuarie, la vârsta de 69 de ani, Lady Gaga, Elvis Presley, Ray Charles, precum şi Angus Young, cofondator al formaţiei de hard rock AC/DC) şi Keith Richards, chitaristul de la ”The Rolling Stones”

Totodată, există şi creaţii amintind personalităţi ilustre din alte domenii, cum ar fi liderul revoluţionar Che Guevara sau controversatul designer de modă britanic John Galliano.

Sculpturile, care vor putea fi admirate până la 30 octombrie, au fost realizate cu diferite tehnici de un grup de artişti de mai multe naţionalităţi. S-au folosit 40.000 de tone de nisip, iar creaţiile, care ating uneori înălţimea de 12 metri, sunt răspândite pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, după cum informează pagina oficială a festivalului, www.fiesa.org.

Fiecare sculptură este însoţită de un text explicativ şi dispune de un sistem special de iluminare, astfel încât să fie cât mai bune pusă în valoare şi pentru cei care vizitează expoziţia după căderea serii.

Festivalul include şi demonstraţii de sculptură din nisip, proiecţii video, jocuri şi ateliere în care cei mici îşi pot încerca talentul artistic. Totodată, pe agenda manifestării, care atrage mii de turişti în fiecare an, figurează concerte, spectacole de dans şi de circ.