Măsura se va aplica oricărei persoane care nu poartă mască într-un spaţiu închis, inclusiv clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, precum şi transport în comun (autobuz, trenuri, metrou).

 

De asemenea, operatorii de transport public nu vor permite accesul pasagerilor care nu poartă mască, iar în cazul în care refuză să coboare, autobuzul sau trenul va fi blocat în staţie până la sosirea poliţiştilor.

 

Pe lângă amenda, firmele care nu respectă această măsură şi permit accesul persoanelor fără mască de protecţie ar putea fi obligate să se închidă pe o durată de cinci până la 30 de zile.

 

Italia este una dintre ţările cele mai afectate din Europa de pandemia de coronavirus, cu peste 242.000 de cazuri şi peste 35.000 de decese.

 

În Franţa, autorităţile au impus o amendă de 135 de euro pentru persoanele care nu poartă mască de protecţie în spaţiile publice închise după ce rata de infectare a crescut la 1,3, iar infecţiile zilnice au depăşit vineri 1100. Medicii sunt îngrijoraţi deoarece rata actuală de transmitere este similară cu cea înregistrată în luna mai, după două luni de carantină.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro