Numărul infecţiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar autorităţile continuă să relaxeze măsurile luate la începutul pandemiei. Spre exemplu, restaurantele au fost deschise, însă multe persoane ar trebui să evite să meargă să mănânce în oraş, întrucât pericolul la care se expun este foarte mare.

 

Restaurantele au fost deschise la capacitate redusă în mai multe state din lume, inclusiv în România, însă acestea pot deveni adevărate focare de infecţie. Tocmai de aceea, oamenii care se află în categoriile de risc pentru coronavirus ori care experimentează simptome uşoare ale infecţiei cu COVID-19 ar trebui să sea acasă.

 

Potrivit unui raport realizat de experţii de la Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor arată că persoanele care sunt testate pozitiv pentru coronavirus au de două ori mai multe şanse de a se fi infectat într-un restaurant decât cele care sunt testate negativ.

 

Studiile de specialitate arată, de asemenea, că noul coronavirus se răspândeşte mult mai repede în spaţiile interioare. Iar acest lucru depinde, evident, de numărul de cazuri din oraşul în care te afli. Spre exemplu, dacă numărul de infecţii este mare, atunci şansele de a te infecta într-un restaurant sunt, evident, mari.

 

De asemenea, riscul de a te infecta într-un restaurant depinde şi de factorul R, care reprezintă rata de transmitere a coronavirusului în rândul populaţiei. Un R mai mare decât 1 indică faptul că virusul se răspândeşte cu repeziciune, motiv pentru care ar trebui să stai acasă.

 

Un alt motiv pentru care ar trebui să eviţi să ieşi în oraş să mănânci este dacă restaurantul la care vrei să mergi este ventilat prost. În astfel de spaţii, coronavirusul se poate transmite cu uşurinţă sau poate creşte chiar riscul de transmitere. De asemenea, localurile în care nu există geamuri ar trebui evitate.

 

Ar trebui să rămâi acasă şi dacă tuşeşti uşor, ai febră sau pur şi simplu te simţi rău. Pot fi simptome ale unei infecţii cu noul coronavirus, motiv pentru care ar trebui să eviţi să-i expui pe cei din jurul tău la riscuri.

 

 

 

Sursa: www.digi-life.tv