Moartea prematură a lui Leo Iorga, pe 2 noiembrie, a îndurerat o lume întreagă şi, din păcate, a pus capăt uneia dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, cea dintre el şi soţia sa, Paula, care i-a fost alături până în ultima clipă…

Leo Iorga a fost un luptător până în ultima clipă, cu puţin înainte de a împlini 55 de ani, când a plecat puţin… A avut o viaţă plină, o carieră senzaţională şi a trăit o dragoste pe măsura inimii sale mari. El şi Paula, soţia sa, au fost căsătoriţi 30 de ani, iar iubirea vieţii lui i-a stat alături până în ultima clipă. Povestea lor de iubire s-a născut în vremurile ceauşiste, când rock-ul nu era văzut cu ochi buni, în schimb băieţii cu plete şi chitară aveau mare succes la fete…


„Ne-am cunoscut la Costineşti, în vara lui 89. Eu cu rocku, ea… cea mai frumoasă doctoriţă de pe Litoral. Ghinion, ea avea prieten, eu, prietene… Abia la sfârşitul verii, când nu a mai fost aşa aglomerat în staţiune, am reuşit să ne vedem mai bine. De atunci, împreună am rămas”, povestea Leo Iorga pentru Libertatea.

Leo Iorga şi soţia lui au pornit literalmente de la „furculiţă şi cuţit”, cei doi neavând posibilităţi materiale, însă cel mai mult a contat dragostea pe care şi-o purtau. De altfel, artistul a rememorat cu umor prima întâlnire a Paulei cu familia lui şi felul în care a încercat să-şi impresioneze viitoarea mireasă.

„Când Paula a venit în vizită acasă, la Arad, am plătit un şofer de la tata, care era director la Vinexport, cu un ARO, s-o ia direct de pe peron. I-am mai dat 100 de lei ca să mi se adreseze cu «şefu». Cununia am făcut-o la Eforie Sud, naşi fiindu-ne Adrian şi Geanina Ordean. A fost de neuitat, eram încălţat în pantofi sport, albi, de golf, primiţi din Germania. Toată lumea îmi lăuda încălţările, uitau să mă felicite. De fapt, alţii nu aveam, doar cântam rock! Nu aveam nici măcar o lingură când ne-am căsătorit', a mai povestit Leo Iorga.

Deşi s-a luptat încă din 2011 cu nemiloasa boală, de-a lungul timpului artistul nu şi-a lăsat fanii să-i simtă chinul. Doar familia, soţia şi copiii, i-au cunoscut cu adevărat durerea, Paula fiindu-i alături ceas de ceas… După 30 de ani de căsnicie, Leo Iorga povestea cu umor cum mai decurg lucrurile între el şi soţia lui:

„Ce s-a schimbat de atunci? Eram tineri şi frumoşi, am îmbătrânit un pic, deloc sufleteşte. Ne ţinem de mână şi acum, mai ales când nevastă-mea mă scoate din casă, să nu alunec pe gheaţă'.

Chiar dacă inima sa a încetat să mai bată, pentru ca Leo Iorga a murit pe 2 noiembrie 2019, povestea de dragoste  dintre Leo Iorga şi Paula va trăi atât timp cât amintirea sa va fie vie în inima femeii iubite şi a celor doi fii ai lor, care i-au fost alături până în ultima clipă.