Ediţia 2013 a festivalului berii de la Munchen (sudul Germaniei) care s-a încheiat duminică a atras circa 6,4 milioane de vizitatori, un număr stabil în raport cu anul trecut, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.
Participanţii, care au sărbătorit în acest an ediţia 180 a celei mai mari serbări populare din lume, au înghiţit peste 6,7 milioane de litri de bere în cele 16 zile ale evenimentului, se precizează într-un comunicat de presă.
Cu această ocazie, 114 vite şi 58 de viţei au fost consumaţi de participanţii care s-au mai putut delecta cu alte specialităţi, cum ar fi cârnaţi prăjiţi, jambon şi alte mezeluri.
În plus, cele trei societăţi care s-au ocupat de asigurarea bucatelor au propus pentru prima dată în istoria acestui festival produse vegane, forma cea mai strictă a regimului vegetarian.
Numărul persoanelor care au avut nevoie de asistenţă medicală a scăzut cu aproape 20% la 7.551, dintre care 638 cazuri de intoxicaţie alimentară şi numeroase răni provocate de cioburi, a anunţat la rândul său Crucea Roşie germană.
Forţele de poliţie au realizat 2.031 de intervenţii, număr stabil în raport cu anul trecut care include 500 de furturi, 450 de acte de violenţă, 58 de bătăi cu halbe de bere, acestea din urmă scăzând, totuşi, cu 12%, spre satisfacţia poliţiei din Munchen.
Originea Oktoberfest este legată de festivităţile organizate cu ocazia căsătoriei viitorului rege Ludovic I al Bavariei cu prinţesa Theresa de Saxa-Hildburghausen, la 12 octombrie 1810.
Ulterior, a fost devansată în luna septembrie când clima este mai blândă în Bavaria.
În ultimii ani, sărbătoarea a devenit un eveniment internaţional care s-a exportat în Australia, Brazilia, Canada, China, Rusia şi în Statele Unite.